Вшановуючи минуле, будуємо майбутнє

«… повернення до потреби пам’яті, до потреби знання свого минулого, але насамперед – до милосердя, до християнського виміру відчуття людини. Це має бути щоденною пам’яттю – так, як кожна людина має потребу час від часу іти на могилу своїх рідних, згадати їх»
Оксана Пахльовська

Голодомор в Україні спричинив глибокі наслідки. І саме тому ми повинні повною мірою врахувати всі ці наслідки і добитися істини та правди, а також виявити його причини.

«Машина радянського керівництва» спалила не лише життя мільйонів українських людей, але знищила і ненароджених ними.

Українські люди, які не знали слова геноцид, стали його жертвами, “власною страшною долею шлють нам пересторогу крізь плин віків”.

Люди не спроможні щось змінити в минулому, але в змозі дати йому об’єктивну оцінку, а також винести з того уроки і запобігти поверненню гірких і драматичних сторінок історії.

25.11.2016 у школі було проведено конкурс декламаторів віршів, присв’ячених жертвам Голодомору. Учні продемонстрували щирі почуття та вразили всіх майстерністю виконання поезій. Пам’ять загиблих під час  Голодомору вшановано хвилиною мовчання.  Захід організовано вчителем української мови та літератури Сорокою Світланою Петрівною та вчителем зарубіжної літератури Зубок Галиною Федосіївною. За підсумками конкурсу журі присудило такі місця:

І місце

Казначеєва Вероніка, учениця 8 класу

Федієнко Аліна, учениця 8 класу

ІІ місце

Дзюба Вікторія, учениця 6-А класу

Івасенко Вікторія, учениця 8 класу

ІІІ місце

Самусенко Поліна, учениця 6-А класу

Старушенко Валентина, учениця 8 класу

image (1) image (2) image (3) image (4) image (5) image (6) image