DSC05530

   У кожного народу є духовні надбання, які передаються із вуст в уста, від покоління до покоління. Сучасне інформаційне суспільство має доступ до величезного масиву знань та досвіду попередніх поколінь, кожен може зануритися у світову скарбницю культурної спадщини. Та чи користуємось ми цією можливістю? Чи часто згадуємо про найдорожчі цінності нашої культури, духовності, історичної пам’яті народу? На щастя, кожен куточок України має своїх хранителів найціннішого. Наша Бородянщина теж славна іменами таких людей.

image35

В рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання минулої середи бібліотекар Бабинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Самусенко А. В. організувала зустріч, яка була покликана ознайомити учнів та педагогічний колектив з відомими людьми Бородянщини. На цю зустріч завітали дві надзвичайно красиві, цікаві жінки, яких з упевненістю можна назвати берегинями духовних цінностей українського народу. Це Тамара Миколаївна та Ольга Іллівна Угнівенко. Учні мали змогу познайомитися із творчими надбаннями родини. А надбання неабиякі! Тамара Миколаївна та Ольга Іллівна розказали дітям та педагогічному колективу про історію створення Немішаєвського музею українського костюму та писанки, презентували книгу «Духовний скарб українського народу», яка стала своєрідним узагальненням усієї роботи в музеї. І водночас повідали дітям, що книга ця – своєрідна сімейна скарбниця, адже до її створення доєдналися чи не всі члени талановитої родини.

image-227

image-462

image-4110

image-1215-300x225
Приємно вражені були учні талантами Ольги Іллівни. Її чарівний голос заворожив усіх без винятку. Діти були зачаровані обріями обдарувань пані Ольги: картини, скульптури, сценічні костюми – все виконано власними руками і на високому рівні. Чи не тому школярі так довго не відпускали гостей, задаючи їм безліч запитань: як довго ви працювали над тією чи іншою роботою? Як довго вчилися співати? Що було найтяжчим під час створення музею? Відповіді цих прекрасних жінок вражали глибиною життєвої філософії, світлом і мудрістю, які вони випромінювали. Допитливий дитячий розум намагався осягнути талант широкої поетичної української душі. Дякуємо Вам, пані Тамаро та пані Ольго, за Ваш неоціненний внесок у збереження духовних цінностей не лише Бородянщини, а й усієї України. Здоров’я Вам, натхнення і успіхів у реалізації всі задуманих планів. Завжди раді бачити Вас у стінах нашої школи!

Заступник директора школи з НВР Боярчук О. А.